Miksi auton kierrätys kannattaa?

Auton romuttaminen on ympäristöteko – jopa 97 prosenttia auton osista ja materiaaleista pystytään kierrättämään. Kun kierrätät auton, myös kaikki autoon liittyvät vastuusi ja maksusi loppuvat. Lue, miksi auton romuttaminen kannattaa!

Auton kierrätys on helppo ja konkreettinen tapa ottaa askel kohti kestävämpää yhteiskuntaa. Suomessa on runsaasti hylättyjä autoja, jotka eivät esimerkiksi talon taakse jäädessään valitettavasti koskaan maadu. Kun auto viedään romutukseen, sen osia voidaan joko uusiokäyttää tai hyödyntää muunlaisten tarpeiden materiaaleina. Kierrätyskaari on suomalaisessa autoteollisuudessa tarkoin säädelty – sitä kannattaa siis myös hyödyntää.

Kaikki mahdolliset auton osat kierrätetään tai uusiokäytetään joko tuotteina tai erilaisina materiaaleina jatkokäyttöä varten. Sen lisäksi, että auton kierrättäminen auttaa pitämään ympäristön siistinä, on se myös helppo keino varmistaa, että auto poistuu myös virallisesti rekisteristä. Sellaisen ajoneuvon, joka on poistumassa käytöstä pysyvästi, velvoittaa myös laki.

Mitä auton osille käytännössä tapahtuu?

Suurin osa auton osista voidaan kierrättää jatkokäyttöön. Esimerkiksi kaikki auton metalliosat pystytään siirtämään suoraan raaka-aineiksi uusia tuotteita varten. Yli 70 % autosta on metallia, terästä tai rautaa.

Muun muassa katalysaattorit ja akut voidaan kunnostaa uusiokäyttöä varten. Esimerkiksi katalysaattoreista erotellaan jalometallit, jolloin nekin saadaan uusiokäyttöön.

Autojen renkaat on mahdollista jalostaa jatkokäyttöön kokonaisina, mutta suuri osa niistä päätyy leikkeleeksi tai rouheeksi maa- ja tierakennusta varten. Rengasmateriaalia hyödynnetään muun muassa jalkapallo- ja ratsastuskenttien pohjamateriaalina.

Auton kierrättäminen meillä on ilmaista

Auton kierrättäminen onnistuu meillä täysin veloituksetta. Mikäli sinulla on useampi romutettava auto, voimme sopia kanssasi tonnikohtaisen hyvityshinnan. Kun tuot autosi meille romutettavaksi, kaikki autoon liittyvät vastuusi, kuten vero- ja vakuutusmaksut, päättyvät heti. Laadimme sinulle virallisen romutustodistuksen. Kun auto tuodaan meille romutukseen, varmistamme ensin, että kyseessä on varmasti auton oikea omistaja. Jos auton omistaja ei itse syystä tai toisesta halua tuoda autoaan romutettavaksi, voi hän tehdä luovutusilmoituksen toiselle henkilölle tai yritykselle.

Kun auto on romutettu, tieto siirtyy kauttamme Liikenne- ja viestintävirasto Traficomiin, jolloin omistajan kaikki autoon liittyvät vastuut lakkaavat.

Lue lisää auton romutuksesta!

Suomen Autokierrätys Oy 50s 1080p vimeo from Suomen Autokierrätys on Vimeo.

Haluatko tietää enemmän?

Ota yhteyttä ja kysy lisää!